ADDRESS

Takkatie 7, 00370 Helsinki

PHONE

0400165570

Anatomy Trains

Anatomy Trains ideologia

Anatomy Trains on kokonaisvaltainen näkemys tuki- ja liikuntaelimistön anatomiasta, rakenteesta ja toiminnasta. Selkeänä erityispiirteenä Anatomy Trains-näkemyksessä ovat myofaskiaaliset jatkumot, jotka muodostuvat lihaksista ja sidekudoksesta, faskiasta.

Myofaskiaaliset jatkumot ovat osa faskiaalista järjestelmää. Faskia on kolmiulotteinen verkko, joka on kaikkialla kehossa. Se luo yhteyden päästä varpaisiin ja luusta ihon pintaan. Faskia rakenteena ei ole uusi, mutta sen vaikutus kehon toimintaan on ymmärretty vasta muutaman viime vuosikymmenen aikana paremmin. Aikaisemmin sitä on pidetty vain muiden rakenteiden ”pakkausmateriaalina”, koska se muodostaa kalvon luiden, lihasten, sisäelinten, hermojen jne. ympärille. Sen lisäksi, että se muodostaa pusseja eri rakenteiden ympärille, se myös verhoaa yhtenäisesti kolmena eri kerroksena koko kehoamme.

Faskiassa on todettu olevan paljon autonomisen hermoston hermopäätteitä sekä suurin osa elimistömme asentoa ja liikettä aistivista hermopäätteistä, siksi se vaikuttaa vahvasti asentoihin ja liikkumiseen sekä niiden hallintaan. Koska faskia kietoutuu lähes kaikkeen elimistössämme, mukaan lukien aivomme ja sisäelimemme, on faskia ymmärrettävä osana kokonaisuutta, ei erillisenä rakenteena, jotta siitä saa käytäntöönsä sovellettavan työkalun.

Source: anatomytrains.fi